Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Κάθε μέρα απεργία!!!

Γιατί όταν ο εργαζόμενος κόσμος απεργεί το βράδυ βλέπει Commadante (η συνέντευξη του Fidel στον Oliver Stone), Rules of Attraction (αργά στο Mega), στις 21.00 κλασικός Hitchcock και Rebecca ενώ καπάκια παίζει ο Τρελός Πιερό του Godard (ΕΤ1), στο ΝΕΤ δεν πρόλαβα τον Τζο τον Τρομερό αλλά το βράδυ δείχνει το Southern Comfort με μια μικρή πιθανότητα να ακολουθήσει Peckinpah και Junior Bonner. H συνεισφορά των υπόλοιπων καναλιών συνοψίζεται στην Ωραία του Κουρέα του Δημόπουλου και το U.S. Marshals (weak - και τα δύο στο Star το ένα πίσω απ' τ' άλλο ξεκινώντας στις 9). A και το Alter όπως πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις κάνει το κομμάτι του με το Bourne Identity. Πάντα τέτοια...

3 σχόλια:

frank barrell είπε...

Ήμουν σίγουρος ότι κι άλλοι γούσταραν με τη χθεσινή απεργία. Απόλαυση ήταν όχι αστεία! Ειδικά ο Τρελός Πιερό στην τηλεόραση ήταν για μένα μια πολύ ευχάριστη και αναπάντεχη, προπαντός, έκπληξη.

Υ.Γ. Καλή τύχη με το site! Ωραία προσπάθεια!

Seven Film Gallery είπε...

καλως σε ανακαλυψαμε, μακρινε φιλε!
Ωραιες ερωτήσεις με αυτονόητες απαντήσεις.
Πιστεψε κι εσυ οπως κι εμεις, οτι το καλο θα νικησει στο τελος.
Η Τεχνη ειναι η μοναδικη παρηγορια μας....

Ανώνυμος είπε...

Zubephialtus? or Zubewallace;
Θέμα: Προδοσία και Κινηματογράφος.

Η προδοσία πάντα χαρακτηριζόταν ως μια από τις απεχθέστερες χείριστες πράξεις της ανθρώπινης προσωπικότητας. Η πιο πρόσφατη απεικόνιση που έχουμε είναι εκείνη της γραφικής νουβέλας του Frank Miller 300 , όμως τελικά ο Εφιάλτης να μην ήταν πιθανώς υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Ίσως να μην υπήρχε καν και να δημιουργήθηκε από τους ιστοριογράφους της εποχής που έψαχναν θρυλικά αίτια για να δώσουν εξήγηση στην επική αλλά δραματική στο τέλος αντίσταση των γενναίων σπαρτιατών . Ο Αλκιβιάδης πρώτος αθηναίος μεταξύ ίσων, άριστος των αρίστων όταν κατηγορήθηκε για βλασφημία από τους ίδιους του στους συμπατριώτες εξορίστηκε και κατέφυγε στην Σπάρτη για να υπηρετήσεις τα Λακεδαιμόνια συμφέροντα. Ήταν προδότης ο ίδιος η αθηναϊκή συμμαχία η οποία τελικά δεν εκτίμησε τα σπάνια χαρίσματα του; Η κατάληξη αυτή είχε ως συνέπειες την τραγωδία της σικελικής εκστρατείας καθοδηγούμενη από τον Νικία. 2000 χρόνια μετά πιο πολύ από ποτέ ο Αλκιβιάδης αναγνωρίζεται ως η πιο αμφιλεγόμενη αλλά ίσως και η μεγαλύτερη πολιτική ιδιοφυΐα όλως των εποχών. Στον κινηματογράφο δεν έχουμε πολλές αναφορές σε αυτό το σπουδαίο ιστορικό πρόσωπο. Η προδοσία σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται ως χειρότερο έγκλημα από τον φόνο. Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ο βασιλιάς Εδουάρδος ο πρώτος, επέβαλε την περίφημη treason act για τους εχθρούς του καθεστώτος του η οποία σήμαινε κυρίως τον ανθρώπινο διαμελισμό σε τέσσερα μέρη (χέρια και πόδια). Μια περίφημη κινηματογραφική σκηνή που θυμόμαστε είναι αυτή του William Wallace (Μel Gibson) φυσικά και την περίφημη κραυγή ελευθερίας του. Όμως σήμερα ο ήρωας του braveheart απεικονίζει έναν μάρτυρα της ελευθερίας και όχι της προδοσίας. “I could not be a traitor to Edward, for I was never his subject” Για εκείνη την εποχή όμως αντιμετωπίζονταν ως προδότης.

Ζήσε τα όνειρα σου cinemart είθε να πραγματοποιηθούν .