Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ανασκόπηση: Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Τα παρακάτω ισχύουν και θα αναδημοσιεύονται σε όλα τα μέρη του αφιερώματος:
  1. Όπου αναφέρονται βαθμοί σε μπομπίνες (που βάζαμε παλιά) ή αστεράκια (που είναι τις μόδας), τους φορτώνεται ο γράφων εκτός κι αν διευκρινίζεται κάτι διαφορετικό.
  2. Η αντιστοιχία ταινίας και ημερομηνίας εξόδου έγινε απ' την μοναδική ελληνική βάση δεδομένων σχετικά με το παγκόσμιο σινεμά, το Cine.gr, και ως εκ τούτου δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι είναι όλες σωστές.
  3. Αν έχουμε ξεχάσει κάποια ταινία, άνθρωποι είμαστε και η αλήθεια είναι ότι δεν ψάξαμε πολύ πριν αρχίσουμε να γράφουμε το αφιέρωμα. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια παράλειψη παρακαλούμε να μας ενημερώσετε
  4. Με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε ότι η σεζόν, εντελώς αυθαίρετα, ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008 και θα ολοκληρωθεί, εξίσου αυθαίρετα, στις 13 Αυγούστου του 2009.

Αύγουστος

21/8/08 - Κακοί οιωνοί. Η επιστροφή απ' τις διακοπές μας φέρνει αντιμέτωπους με την πιο γεμάτη Πέμπτη ολόκληρης της χρονιάς.

Ταινία της εβδομάδας: Δυστυχώς η ποιότητα δεν είναι ανάλογη της ποσότητας. Απ' τις δώδεκα πρεμιέρες, οι τρεις εκ των οποίων επανεκδόσεις, ξεχωρίζουμε το θρίλερ Strangers (με τον αξέχαστο ελληνικό τίτλο Κλείδωσες;), στο οποίο μπορεί τότε να δώσαμε δύο μπομπίνες αλλά πλέον κοντεύει τις τρεις, ως η πιο ειλικρινής δήλωση φιλμικού τρόμου που αντικρύσαμε φέτος. Ο Bryan Bertino που με το Strangers πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το αναλόγου ύφους Alone ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει το σενάριο του Strangers 2 το οποίο σκηνοθετεί ο Γάλλος Laurent Briet.

Δύο απ' τις δημοφιλέστερες σειρές παιδικής λογοτεχνίας επιστρέφουν με sequel στην μεγάλη οθόνη και είναι εξίσου απογοητευτικά. Το Harry Potter and the Order of the Phoenix είναι το χειρότερο απ' τα 5 που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τότε, ενώ το The Chronicles of Narnia: Prince Caspian έπεισε προσωρινά τους παραγωγούς να σταματήσουν να ασχολούνται με το franchise. Δεν κράτησαν όμως την υπόσχεση τους και ήδη ετοιμάζουν τα σετ του τρίτου μέρους στην Αυστραλία.

Ανοίγουν επίσης τα ημιτελή Mutant Chronicles (ένα b-movie κατευθείαν απ' τις κονσόλες που έπεσε έξω σε προϋπολογισμό και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα εφέ του), η κομεντί Wedding Daze (μακριά από 'μας), το συμπαθές μα τίποτα παραπάνω Mrs. Ratcliffe`s Revolution, το εξωτικό αλλά αδιάφορο Forbidden Kingdom, το Manuale d' Amore 2 που λες και δραπέτευσε απ' την ιταλική καλωδιακή τηλεόραση και το Om Gud Vill που θα μπορούσε να είναι η ταινία της εβδομάδας αν δεν μας είχαν λείψει τόσο οι ταινίες τρόμου... διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: