Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Επιτέλους ένα blogoπαίχνιδο!


Σε αντίθεση με τους περισσότερους (που λες κι απαντάνε από υποχρέωση), μ' αρέσουν πολύ τα blogoπαίχνιδα... Κι αν δεν κάνω λάθος είναι μόλις η πρώτη φορά που μου ζητάται να συμμετάσχω σε ένα! Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως τoυ Seven Film Gallery λοιπόν ανοίγω το πιο κοντινό μου βιβλίο, στη σελίδα 123, προσπερνώ τις 5 πρώτες περιόδους κι αντιγράφω:

(και φυσικά δεν άνοιξα το πραγματικά πιο κοντινό μου βιβλίο που είναι το "Πυρηνική Φυσική και Στοιχειώδη Σωμάτια", νομίζω πως δεν θα ενδιέφερε κανένα - με πρώτο και καλύτερο τον υποφαινόμενο, έτσι πέφτω πάνω στην "Ονειρική Υφή της Πραγματικότητας" του Χρήστου Βακαλόπουλου που λόγω όγκου κοσμεί την δεξιά άκρη του μεσαίου ραφιού της βιβλιοθήκης μου...)

"Αν η κινηματογραφία μας ήταν βιομηχανία και όχι θνήσκουσα βιοτεχνία, οι Πανθέοι θα είχαν περάσει σίγουρα στον κινηματογράφο. Απ' τη στιγμή που δεν έγινε κάτι τέτοιο, ο μόνος δρόμος για το μυθιστόρημα ήταν η τηλεοπτική διασκευή του, καθημερινή τροφή για ένα ακόμα σίριαλ.

Στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση ένα νεκρό κείμενο μπορεί να εκραγεί: οι εικόνες και οι ήχοι είναι ικανοί να το αμφισβητήσουν, να το ανατρέψουν, να υπενθυμίσουν όσα το ίδιο φρόντισε να κρύψει με επιμέλεια, με δυο λόγια να κάνουν φανερή τη διαδικασία της παραγωγής του, να υποδείξουν τους κώδικες που χρησιμοποιεί για να υπάρξει και να επιβληθεί, να φωτίσουν την ιδεολογία που υλοποιεί και παράγει το κείμενο."

Οι πέντε που επιβάλλεται να προσκαλέσω είναι οι:
theachilles (που νομίζω πως θα απαντήσει), etalon (που είμαι σίγουρος ότι θα απαντήσει), ildimo (που δεν τον πολυκόβω), ο akiskapranos (που τα κόβω πως δεν θα απαντήσει) και τέλος ο πολυαγαπημένος μου nonick που με συγκίνησε με τα τελευταία κείμενα που έβαλε.

Οδηγίες:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.
2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

14 σχόλια:

Seven Film Gallery είπε...

Τι απίστευτες συμπτώσεις που μας παίζει η ζωή.Μιά μέρα μετά την κηδεία της Χαράς,η Ντόνα, ο Αντρεας, ο Κωνσταντινος όλοι εκεί με δακρυα ξανά στα μάτια και ρημαγμένα πρόσωπα, ενα μνημόσυνο μιάς ολόκληρης γενιάς που ανηκε κι ο υπέροχος Χρήστος, ενα αγόρι νεο ανοίγει τυχαία το πρωτο βιβλίο και τυχαίνει να είναι του Χρήστου.

Χμ. Με δυσκολία συγκρατω τα δακρυα
ειναι δακρυα ανάμικτα χαρας γιατί το πηγαίο του ταλέντο και η πόρωση που είχε με το σινεμά μας εχει διαποτίσει όλους στο πέρασμα του χρόνου και λύπης που δεν εζησε αρκετα για να δει πως η φλόγα για σινεμα συνεχίζει να καίει σπιτια νεων ανθρώπων που αγαπουν πραγματικα τουτη την Τέχνη.
Φεύγουμε σιγα σιγα και ξαφνικά ενας ενας. Λιγοστεύουμε στους αποχαιρετισμούς αλλα...

Φίλε ZubizabAtazu σ ευχαριστούμε απο καρδιας για την άμεση ανταπόκριση, μα πιο πολύ σε ευγνωμονούμε για την επιλογή και την θύμηση...

Unknown είπε...

Νοιώθω λίγο χαζούλικα που το επόμενο σχόλιο μιας τόσο συγκινητικής αναφοράς θα είναι ένα "πείραγμα".
Ας το περιορίσω λοιπόν...

Άντε "πολυκόψτο", τραγικέ απόντα zubi ...Και αγαπητέ, πάντα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση την έχω ήδη αρνηθεί...δεχόμενός την στο "σπιτάκι" του Retro...

Azura Angelia είπε...

Kick ass game! What is the point omws?

zubizabata είπε...

Not to ask stupid questions after, but some sad little people in London just don't get it. :pppPPPppp

Γι' αυτό έλα γρήγορα Ελλάδα.

zubizabata είπε...

Ευχαριστώ και τους προλαλήσαντες για τα σχόλια και ειδικά τον πρώτο.

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Εμένα δε με προσκάλεσες και έτσι έδωσες άλλοθι στην τεμπελιά μου...να' σαι καλά! :-)

zubizabata είπε...

Έννοια σου κι εχ(ουμε)ω φροντίσει και για σένα...

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Me tromazeis...

Azura Angelia είπε...

Ok so you called me a sad little person ... I should be angry about the 'sad' but I am happy about the 'little' so I guess you evened out my emotions :P ... but seriously what is the point? To advertise what you are reading? It's bulshit anyway! You know everyone is gonna chose the book they want to copy a quote from so they can look cool! If you were reading "It Happens To Everyone - Everything You Wanted to Know About Male Impotence" I very much doubt you'd actually copy a paragraph out of that one ;) So you see us sad little people in London, we get it, we're just above that petulant crap! :p ... oh by the way love ya ;)

theachilles είπε...

Μάλλον θα συμφωνήσω με την Azura, αλλά θα τιμήσω την πρόσκληση των φίλων μου. Λοιπόν

"If dying turns out to be nothing but a trick that might as well be a trick with words, if death is a mere hiccup in time after which life goes on as before, why all the fuss? Is one allowed to refuse it - refuse this deathlessness, this puny fate? I want my old life back, the one that came to an end on Magill Road."

Από το εκπληκτικό Slow Man του J.M.Coetzee που με συνεπαίρνει από χθες.

Azura Angelia είπε...

He he na sai kala theachilles ... emena oi filoi mou de me rwtisane ...pif :P

zubizabata είπε...

I love ya 2 reason-seeking-little-happy azura. Κι ας το κάνει όποιος θέλει για να αυτοδιαφημιστεί... (θεός φυλάξει).

(Να σαν το σκατοψώνιο τον Αχιλλέα από κάτω)

Azura Angelia είπε...

Zuuuub :D ... e den einai skatopswnio mia xara paidi einai (Axilea logariasmos paypall 3485697xxxx) ;)

theachilles είπε...

Τα λεφτά είναι ήδη στο δρόμο...