Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008

AVPR: Aliens vs. Predator - Requiem


Διαστημικό ατύχημα ξαναφέρνει τα Aliens στην Γη κι αυτά αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται δια της γνωστής τηκτικής μεθόδου σπέρνοντας τον πανικό σε μια κωμόπολη των ΗΠΑ. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν καταφθάνει και ένας/ο Predator, τσακωμένος από χρόνια με τη συμπαθή φυλή των Alien.

Παραδέχομαι ότι συνεχίζω να βρίσκω γοητευτική τη θέα ερπετοειδών που ξεσκίζουν αναδυόμενα την ανθρώπινη κοιλιακή χώρα. Εξαιρώντας το (αηδιαστικό) παραπάνω ό,τι μένει είναι μια παλιομοδίτικη και αδιάφορη περιπέτεια του χειρίστου είδους. Αποφάγια των 80s με την φωτεινότητα της εικόνας πολύ πιο κάτω απ' το κρίσιμο όριο που έθεσαν οι δύο πρώτοι Εξολοθρευτές. Δράση και κλειστοφοβία κοντά στο κλίμα και τη λογική των Predator, γι' αυτό και το κυνήγι ξεκινά από το δάσος, γι' αυτό και στη συνέχεια κλεινόμαστε σε υπόγεια και σπηλιές. Και για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος χώνουμε και κάνα δυο spooks ξεπατικωμένα απ' τη σειρά Alien. Απόλυτο clue η στιγμή που ο παντοδύναμος Κυνηγός του AVPR σε μια σκηνή αυτοΐασης, καυτηριάζει την πληγή του θυμίζοντας τον Stallone και τον επίκαιρο John Rambo.

Όσοι δάκρισαν και νοστάλγησαν στο άκουσμα των παραπάνω αναφορών έσπευσαν στο multiplex της γειτονιάς τους, με have fan διάθεση και περίσσια υπομονή (για να αντέξουν το πρώτο ημίωρο και την γνωριμία με τους γήινους χαρακτήρες του φιλμ). Οι υπόλοιποι σίγουρα θα προσπεράσουν. Υπάρχει άλλωστε και το κακό προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: